Tuesday, January 8, 2008

Baymak'ın ortağı BC Partners Migros'a talip

Baymak'ın ortağı BC Partners Migros'a talip
Koç Holding’in en büyük süpermarket zincirlerinden Migros’un yüzde 51’ini satacağını açıklamasının ardından, 2007 Aralık ayı sonunda Migros ile 9 farklı grup ilgilendi. Satışla ilgilenen firmaların büyük bir çoğunluğunu private equity’ler (girişim fonları) oluşturuyor. JP Morgan tarafından yürütülen Migros satışında bilgi odası süreci Ocak ayının ilk haftasında kapanacak. Bundan sonra, bu önemli satış için teklif verme süreci başlayacak.

Dünyanın en önemli fon girişim firması İngiliz yatırımcı BC Partners; Kohlberg Kravis Roberts&Co.,Bain Capital ve Turkven konsorsiyum halinde ihaleye katılma kararı aldılar. BC Partners, 11 milyar €’luk sermayesi ile fon girişim firmalarının lideri konumunda bulunuyor. BC Partners, son 20 yılda, hisse senedi satış pazarının büyümesinde aktif rol oynarken, dünya çapında 65 firmaya yaptığı yatırımların toplam değeri yaklaşık 49 milyar €’yu buldu. BC Partners uzmanları, hem Avrupa’daki hem de çok uluslu firmaları, yönetim ortaklıklarına değer kazandırmak için geliştirirlerken, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki ofisler arasında entegre bir takım gibi çalışıyorlar.

BC Partners aynı zamanda 2004 yılında, İngiltere’nin lider, Avrupa’nın 3.büyük ısıtma&soğutma ürünleri üretici firması olan BAXI’ye yaklaşık 984 milyon € değerinde yatırım yaptı. Baxi Group da her sene 20 milyon €’luk yatırım yaparken, 2002 yılında Türkiye’de ısıtma&soğutma sektöründeki lider konumdaki Baymak ile yüzde 50 oranında ortaklığa imza attı.

LEVENT AKÇAY 106604153

http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=5889302174790868637

1 comment:

Marketers discussing marketing & markets said...

BC Partners gibi büyük bir grubun Migros'a talip olması;hem migros açısından, hem de satın almayı planlayan grup açısından oldukça etkili bir transaction olmuştur.baymak grubuyla olan ortaklığından dolayı diğer yabancı firmalara göre daha sanslı görünen BC partners , satış gerçekleşirse türkiye tecrübesi olduğundan zaman kaybetmeden işlere yoğunlaşacak ve bundan hem alıcı firme hem alınan firma karlı çıkacaktır.
LEVENT AKÇAY 106604153