Tuesday, January 8, 2008

Ticaretin Yakışıklısı

Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en yüksek kapasiteli otomotiv üreticisi olan Tofaş’ın ürettiği Fiat Fiorino’nun kendisi kadar reklam filmi de göz kamaştırıyor. Tamamı Türkiye’de çekilen reklam filminde başrolü yakışıklı Fiorino oynuyor. Reklamın teması “Fiorino’nun yanında olan herşey daha estetik, daha yakışıklı gözüküyor” ana fikri üzerine kuruldu.

İlk olarak Türkiye ve İtalya’da satışa sunulan Fiat Fiorino, yeni ve şehirli ticari araç kimliği ile; yakıt tüketimindeki tutumluluğu, kullanım giderlerindeki ekonomikliği ile trafikte kıvrak ve park etmesi kolay bir kompakt van arayanların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. “Ticaretin Yakışıklısı” sloganı ile yollara çıkan Fiat Fiorino’nun reklam filmini Madonnna’nın kliplerini çeken Firederik Calingard çekti. İki gün süren çekimlerde Fiorino’nun sloganına uygun olarak fiziği düzgün yabancı oyuncular seçildi.

3 Aralık’ta yayınlanmaya başlanan reklamın müziği olarak Right Said Fred’in ünlü parçası “I’m too sexy” kullanıldı.

Daha önce bu segmentteki araçlarda varolmayan bir ihtiyaç bu araç ve bu pazarlama strajesi ile yeniden tanımlandı. Araç seçiminde görünüşü ilk sırada tutan kişilerin, araçlarıyla kendini özdeşleştiren kişilerin seçimlerini ciddi şekilde etkileyecek bir kampanya olduğunu düşünüyorum.

107604104
http://www.marketingturkiye.com/Haberler/Detay/?no=9869

No comments: