Sunday, April 20, 2008

Müslüm Gürses bu kez Vestel reklamında

Kerem Sertbel
107604231

Vestel’in “Doktor V ve Hemşire V”li reklam kampanyası başladı. Her filmde sürpriz bir ünlüyle beraber izleyici karşısına çıkacak olan Doktor V ve Hemşire V’nin ilk konuğu ise gençlerin son dönemde ki gözdesi ünlü sanatçı Müslüm Gürses oldu.
Vestel’in yeni reklam filmi serisi, televizyonlarının görüntüsünden memnun olmayanlara kesin çözüm sunan Doktor V ve Hemşire V’nin maceraları üzerine kurgulanıyor. Filmde Vestel’in Pixellence özellikli TV’lerinin üstün görüntü özellikleri ve görüntü kalitesi vurgulanıyor.

M.A.R.K.A. Reklam Ajansı’ndan Ali Hikmet Yavuz, Yakup Ayan, Doğan Mirdoğan, Engin Tezcan, Utku Utgan ve Devrim Erdoğan’dan oluşan yaratıcı ekip tarafından hazırlanan filmin yönetmenliğini, Fransız yönetmen Henri Barges yaptı.


Yorum:

Müslüm Gürses'in kullanıldığı Akbank'ın reklam filminin çok büyük ilgi görmesi üzerine böyle bir reklam projesine girildiğini düşünüyorum.Elbette komik olabilir ancak başka bir karakter kullanılmalıydı bence.Ayrıca reklam filminde ürünün kendisinden ziyade mizaha öncelik verilmesi beni biraz şaşırttı.Her zaman sıradışı projeler yaratan bir ajanstan çıkması süpriz değil ancak üzerinde biraz daha çalışılmalıydı.

2 comments:

Marketers discussing marketing & markets said...
This comment has been removed by the author.
Marketers discussing marketing & markets said...

Reklam filminde sadece Müslüm Gürses değil Tayfun Talipoğlu, Hamdi Alkan, Binnur Kaya (Avrupa Yakası -Şahika) gibi başka sanatçılarda rol aldılar. Kullanılan "Celebrity" karakterin kim olduğundan ziyade orada neyi temsil ediyor? kime sesleniyor? verilen mesaj hedeflenen kitleye ulaşıp doğru algılanıyor mu? buna göre filmi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Konunun mizah tarzında işlenmesi bir çok reklamda uygulanan bir yöntem ki insanların kolay hatırlama ve öğrenme süreçlerinde eğlence-mizah günümüzde eğitim kurumlarında da kullanılmakta.


Aziz ilker içsel
107604114