Sunday, April 13, 2008

İştcell ve Google işbirliği: İştePosta

İşTcell ve Google, KOBİ’lerin şirket isimleriyle web sitesi adresi ve tüm çalışanlarının şirket adı uzantılı e-posta sahibi olmaları için İştePosta servisini sunmaya başladı. Bu işbirliği, Google’ın dünyada bu hizmet kapsamında bir mobil operatörle yaptığı ilk işbirliği olma özelliğini taşıyor.
İş dünyasının Turkcell’i İşTcell, kurumsal müşterilerinin iş hayatlarını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek, sunduğu iletişim çözümleri ile şirketlere güç katmak, rekabette avantaj sağlamak ve iş süreçlerinde etkinliklerini artırmak amacıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmaya devam ediyor.
İşTcell ve Google işbirliğiyle sunulan İştePosta servisi sayesinde küçük ve orta ölçekli işletmeler; tek bir yerden ve ücretsiz olarak, kendi şirket isimlerinden oluşan bir web sitesi adresi ve çalışanları için şirket adı uzantılı e-posta sahibi olacak. Servisten 2008 yılı içerisinde yararlanacak tüm İşTcell’li işletmeler, aldıkları bir adet alan adını 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Google
arama motorunda kullanılmak üzere 80 YTL’lik reklam kuponu ve bir ay boyunca cep telefonlarından e-postalarına 50 MB’lık erişim de ücretsiz sağlanacak. İşTcell’li işletmeler ayrıca internet üstünden anında yazılı veya sesli iletişim imkanı sağlayan Google Talk (GTalk), iş takibini sağlayacak Google Takvim, ofis uygulamalarının şirket içinde web üstünden kullanılmasına imkan veren Google Dokümanlar’ı içeren Google Apps uygulamalarından da faydalanabilecek.

Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yaklaşık 2 milyon küçük ve orta ölçekli işletmenin sadece 400 binin internet sitesinin bulunduğuna dikkat çekerek, ücretsiz İştePosta hizmeti ile işletmelerin kurumsallaşma süreçlerine destek vermeyi hedeflediklerini söyledi. İşTcell’li işletmelere, internet alanında ihtiyaç duydukları çözüm ve hizmetlere tek bir noktadan, www.isteposta.com adresinden erişme olanağı sunduklarını belirten Sayın, bu işletmelerin teknolojiyi daha fazla kullanarak rekabet güçlerini artırmalarına da destek olduklarını” söyledi.
Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil ise, Türk ekonomisinin önemli oyuncularından olan KOBİ'lere online dünyanın kapılarını açma ve internet ortamını etkin kullanma fırsatları sunan hizmetler geliştirmenin Google için öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.
İşTcell’li işletmeler, İştePosta platformundan kısa bir süre içinde kolay web sitesi tasarımı, web sitelerini barındırma gibi temel internet hizmetlerini de alacak.

Nilay İŞERİ
107604233

http://www.mediacatonline.com/tr/news/details.asp?id=6208

2 comments:

Marketers discussing marketing & markets said...

KOBİlerin internet kullanımını arttırma ve onlara altyapı çözümleri sunma hedefinde olan Google ve kurumsal pazarlama ile İştecell'i büyük ölçekli firmaların büyük çoğunluğuna pazarlamayı başarmış Turkcell'in bu süreçten sonra KOBİlere aktif bir pazarlama startejisi ile yöneleceğinin öngörüleri bu işbirliği ile gerçekleşmiş görünüyor.

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Câmera Digital, I hope you enjoy. The address is http://camera-fotografica-digital.blogspot.com. A hug.