Sunday, October 21, 2007

Apple, Amerika'daki pazar payını artırdı

Çarşamba günü Gartner tarafından yayımlanan ilk sonuçlara göre, Apple Inc.'in kişisel bilgisayar pazarındaki payı, geçen yılın aynı döneminde yüzde 6.2 iken, bu yıl bu rakam yüzde 8.2' ye çıktı.

Cupertino'daki şirketin Amerika Mac siparişleri, Eylül ayı da dahil olmak üzere 3 aylık dönem içerisinde, Gartner'in ilk 5 sıradaki tüm PC satıcılarından iki kat daha fazla olarak yüzde 37.2 arttı.

Apple'ın Amerikada'ki Mac satışları, geçen yılın aynı döneminde 975,000 iken son çeyrek boyunca satışlar 1,338,000 adete ulaştı. Gartner’ın yaptığı açıklamada, notebook satışlarındaki büyümenin tüm Amerika pazarına önderlik etmeyi sürdürdüğünü ve notebook satışlarının 2007'nin üçüncü çeyreğinde ilk defa masaüstü bilgisayar satışını geçtiği belirtildi. Ancak, hem ev hem de profesyonel pazarın, beklenenden daha zayıf bir büyüme oldu.

Gartner'ın Müşteri Bilgisayarı Pazarı grupundan analizci Mikako Kitagawa, Mortgage kiralama etrafındaki ekonomik belirsizlik ve daha düşük müşteri güveni, Amerika pazarında satıcıların çekişmelerinde önemli bir rol oynamış olabileceğini söyledi. Mikako, ayrıca, üçüncü çeyreğin okulların açılmasıyla tipik bir müşteri çeyreği olduğunu ama ön tahminlerin, okulların açılmasıyla satışların Amerikan pazarında beklenenden daha yumuşak olduğunu söyledi

http://www.marketingturkiye.com/Haberler/Detay/?no=9461

Poster: Ertuğ M. ALAN

No comments: