Friday, October 19, 2007

Merve'yi Kim tavlayacak?

Botego’nun yeni ürünü “Merve’yi tavla”, kadın-erkek ilişkilerine eğlenceli bir yaklaşım getiren bir bot uygulaması. Merveyitavla.com adresinde, ya da merve@botego.com’u MSN listesine ekleyerek ulaşılabilen uygulamada 48 saat içinde 35.000’den fazla diyaloğa ulaşıldı.

Uygulama şu sloganla tanıtılıyor: “Merve, 24 yaşında, şehirli, eğitimli, çalışan, açık fikirli ama makul, akıllı ve özgüven sahibi bir kadın. Peki siz Merve'yi tavlayabilecek misiniz?”

Botego daha önce de Project House için Botefal, Yemeksepeti için ise Robotcan adlı robotları üretmişti.

Türkiye’nin semantik teknolojiler alanındaki ilk uygulamalarından biri olan Botego, canlı bir operatörmüşcesine sizinle yazışabiliyor. Sözcük tanıma ve yorumlama teknolojisine sahip olan Botego, pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi, eğlence gibi pek çok alanda farklı uygulamalara sahip. Ayrıntılı bilgi botego.com adresinden edinilebilir.

Kaynak: http://www.marketingturkiye.com/Haberler/Detay/?no=9450

Çiğdem Tümer

1 comment:

Marketers discussing marketing & markets said...

Burdaki fikir çok orjinal. Botego aslında şirketler için call-center’ları aramaya gerek bırakmayan, kullanıcıların sıkça sordukları sorular düşünülerek sizinle gerçek bir insan gibi konuşabilen yapay zekaya sahip ürünler üreten bir firma. Şimdiye kadar project house, yemek sepeti ve türk telekom için bazi uygulamalar geliştirilmiş. Merve’yi tavla tamamen programcıların boş zamanlarında çıkarılmış, hem firmanın tanınırlığını artırmak hemde ilgi çekip müşteri çekmek amaçlı hazırlanmış.Botegonun internet sitesinden aldığım bilgilere göre burdaki yazılım öngörülen ve veritabanına kaydedilen soru kalıpları ile cevaplar, ve önceden tanımlanmış senaryolar çerçevesinde kullanıcıya yanıt verip, kullanıcı soruyu veritabanındaki haliyle sormasa da, sistem soruyu yorumlayıp ve konuyla ilgili cevabı veriyor. Konuyla ilgili olabilecek birden fazla soru varsa, kullanıcının tercihi sorularak istenen bilgiye kolayca ulaşmasını sağlıyor. Aynı zamanda mobil olarak da kullanılabılen uygulamanın bır dıger ornegı de encarta ansiklopedisi daha önce yapmıştı.

Çiğdem Tümer