Thursday, November 22, 2007

Emin Catering Alman Klüh'le evlendi

Yemek şirketi Emin Catering ile entegre hizmet sektöründe yer alan Alman Klüh Service Management birleşti. Yüzde 51 hissesi 13 milyon dolar toplam bedel üzerinden Klüh Service'ye satılan Emin Catering yönetimini üç yıl süreyle Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ sürdürecek.
Birleşmeyle birlikte Türkiye'de hastane yemeklerine odaklanacaklarını belirten Bozdağ, "Türkiye'de günde 400 bin hasta günlük 1 milyon 200 bin kap yemek yiyor. Ciddi bir pazar var. Tüm hastanelerin özel sektöre devri bizim bu alana odaklanmamızı sağladı" dedi.
Bozdağ, Türkiye'de catering alanında faaliyet gösteren 2 bin 300 şirketin 6.5 milyar dolarlık bir pazarda hizmet verdiğini ve pazarın her yıl yüzde 10 büyüdüğünü belirtti.
Klüh'ün 5 yılda 100 milyon euro'luk büyüme hedeflediğini ve şirketinin catering alanında bu yıl yüzde 17'lik bir artışla cirosunu 27 milyon YTL artıracağını söyleyen Bozdağ, önümüzdeki yıl Klüh-Emin catering firmasının hazır yemek cirosunu yüzde 30 artışla 36 milyon YTL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Milliyet 22.11.2007

Ayşegül Okullu

No comments: