Tuesday, December 18, 2007

Turkcell, Vestel ve HP`den SIM kartlı notebook


Turkcell, Vestel ve HP işbirliği ile piyasaya sunulmaya hazırlanan SIM kartlı notebook"ları CeBIT Bilişim Eurasia fuarında tanıttı.
İSTANBUL - Yeni piyasaya sürülecek olan bu dizüstü bilgisayarlar ile, içinde bulunan Turkcell SIM kart sayesinde ayrı bir cihaza ihtiyaç duyulmadan internete bağlanabilmek mümkün oluyor.3G teknolojisi hayata geçene kadar EDGE hızında internet erişimini destekleyecek bu bilgisayarlar, 3G teknolojisi geldiğinde 20 kat daha hızlı veri alış verişi olanağı da sunulacak.
Bilgisayarların üretimi ve satış kurgularının netleşmesinin ardından SIM kartlı bilgisayarlar, bu yıl içinde satışa hazır hale gelecek. SIM kartlı Notebook "larda "Powered by Turkcell logosu yer alacak.
Vestel "in "13.3 ve "15.4 olmak üzere 2, HP "nin ise "14.1 olmak üzere 1 ürünü fuarda sergileniyor.
CeBIT Bilişim Eurasia "daki Turkcell standında düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Terminal Yönetim Bölüm Başkanı Berna Akyüz Öğüt, projeyi 1 yıldır planladıklarını, 6 aylık bir sürede de Vestel ve HP ile bunu projelendirdiklerini söyledi.
SIM kartı bilgisayarlarda, başka aracı cihaza ihtiyaç duymadan internet erişimi sağlayacağını ifade eden Öğüt, müşterilerin mevcut hatlarını da kullanıyor olabileceklerini belirtti.
İşbirliğinden doğan sinerjiden tüketicilere katma değer sağlanacağını söyleyen Öğüt, sorular üzerine, zaman içinde diğer üreticilerle de görüşme imkanı olabileceğini kaydetti.
Öğüt, "Bizim iş modelimizde farklı çalışma modellerimiz olacak. Müşteriye cihaz edinme maliyeti anlamında bir fayda sunarken operatör tarafından bağlılık anlaşması alınıyor . Çalıştığımız modelde diğer operatörlerin SIM kartı mevzubahis değil dedi.

HEDEF KİTLE TÜM MOBİL ÇALIŞANLAR
Öğüt, farklı müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek SIM Kartlı notebookların Kasım sonu Aralık başında piyasaya sunulacağını bildirdi. Hedef kitlenin tüm mobil çalışanlar olduğunu söyleyen Öğüt, ileriye dönük olarak her segmentin ihtiyacını karşılayan modelleri piyasaya sunacakların vurguladı.
Ana konseptinin data olduğunu, ses kullanımı olmadığını ifade eden Öğüt, "Müşterinin ihtiyaçlarına göre değişik büyüklükte kontrat karşılığında aylık sabit fiyatlar olacak dedi.
Vestel Genel Müdür Yardımcısı Zafer Küçükateş de, 2010 yılından sonra bu tür özellikleri olmayan hiç bir notebookların piyasada satılamayacağını söyledi.
Soruları da yanıtlayan Küçükateş, "Turkcell dışında SIM kartlı notebookları satmayı düşünüyor musunuz? şeklindeki bir soru üzerine, "İhracat yapıyoruz, pazar bunu talep edecektir, satmayı düşünüyoruz dedi. Küçükateş, başka bir operatörle anlaşmayı ise olası görmediğini kaydetti.
HP Kategori ve Pazarlama Yöneticisi Ertuğ Ayık ise uzun süredir Turkcell ile bu ve benzeri projeleri görüştüklerini belirterek, eÜlkemizin teknoloji anlamında muazzam potansiyeli var. Bu tür ortaklıklar tüketicilerin teknolojiyi daha çok kullanma imkanı sağlayacak dedi.
Sorular üzerine de Ayık , HP "nin Türkiye dışında SIM kartlı bilgisayarları bulunduğunu ancak bir operatörle işbirliğini ilk kez Türkiye "de gerçekleştirdiklerini ifade eden Ayık , "Türkiye HP için dünyada en önemli gelişmekte olan pazarların başında geliyor. Biz bu projeyi HP "ye sunduğumuzda Türkiye "ye öncelik verildi dedi.

2007-10-06 23:17:56 NTV-MSNBC
http://www.tumgazeteler.com/?a=2276319

Sibel Zöngür
106621017

1 comment:

Marketers discussing marketing & markets said...

Günümüzde artık yemek içmek kadar olmazsa olmaz hale gelen internet kullanımının hergeçen gün daha da arttığı şu dönemlerde wireless dışında modemsiz internet kullanımının ortaya çıkması hem büyük bir yenilik hem de büyük bir kolaylık. Şu anda pek çok insan dizüstü bilgisayarı ile wireless’in hakim olduğu mekanlar bulmak için uğraşıyor.Bu mekanları aramak hem zaman kaybı hem de problem yaratıcı hale geliyor.
Turkcell açısından baktığımızda;Dizüstü bilgisayarı olan herkesin istediği heryerde elinin altında interneti bulması artık gerçek oluyor.Böylece cep telefonu operatörü devi Turkcell’in müşterilerine sağladığı bu kolaylık onu sektörde daha da güçlü bir noktaya taşıyor. Müşteriyi yaratmış olduğu fark ile elinde tutmayı yine beceriyor. Turkcell’in 3 G teknolojisine olan ilgisinden sonra artık sadece cep telefonu alanında değil, bilgisayar teknolojileri vb.alanlarda da da yavaş yavaş yayılacağı mesajını almış oluyoruz.Ayrıca kullanılacak sim kartların ADSL paketleri gibi sabit bir aylık ücrete tabi tutulması çok mantıklı. Böylece sim kartla internete bağlanmak çok daha yaygın hale gelecek.Turkcell’e olan talep artık sadece cep telefonu hattı alanında kalmayacak.Bununla beraber piyasada hakim olan 2 iyi firma ile işbirliğine gitmesi de bu ürünü satmada ona çok büyük kolaylık sağlayacak.
Hp açısından baktığımızda ;Hp de sektörünün lider şirketlerinden birisi olmakla beraber yine sektöründe lider Turkcell ile işbirliğine giderek kalite standartlarını daha da yükselteceği mesajını veriyor ve prestijini koruyor.(turkcell içinde aynı şekilde)Ayrıca kendisi Turkcell ve Vestel ile birlikte daha ürün çıkmadan bir target tüketici oluşturmuş durumda , Daha yoğunlukla işadamlarının ihtiyaç duyacağı sim kartlı dizüstü bilgisayarları ile Turkcellin kendisi için sağlamış olduğu bu avantajı doğru bir kesim için kullanarak Pazar payının büyük kesimini kimlerden oluşturacağını doğru bir şekilde tespit ediyor.
Vestel açısından bakıldığında ; Bilgisayar vb. ürünlerde kendisini sektörde çok güçlü bir yere koymamış olmasına ve beyaz eşya üreticiliğinden kendisini tam olarak kurtaramamış olmasına rağmen bilgisayar ,elektronik cihazlar sektöründe önemli bir yer edinmiş HP ile aynı şartlarda Turkcell gibi bir firmayla işbirliğine giderek hem prestijini artıyor hem de özellikle perakende müşterisi gözünde bu alanda daha da başarılı olabileceğini gösterme şansına sahip oluyor ve yavaş yavaş bu piyasada sözünün geçer hale geldiğini kanıtlıyor. Yine Hp gibi Vestel de sim kartlı dizüstü bilgisayarı üretmekle oluşturacağı target kitlesinin şimdiden işadamları ve iş dünyası olacağını belirlemiş durumda.Pazar payını doğru kesime yöneltiyor.

Vestel ve HPnin dizüstü bilgisayarları ile Turkcell’in sim kartı yapmış oldukları bu sağlam ortaklıkla birbirini tamamlayıcı mallar haline gelecek.Özetle her 3 firmada atmış oldukları bu adımla kendilerine gerek pazarlama alanında olsun gerek sektörde yer edinme açısından büyük bir artı sağlamış oluyorlar.

Sibel Zöngür
106621017