Wednesday, December 5, 2007

Sahibini tanıyan cep telefonu

Japonyada yeni piyasaya sürülen bir telefon, başta hırsızlık olmak üzere sahibini çeşitli tehlikelere karşı koruyor.
Sahibini ‘tanıyan’ cep telefonu
Hürriyet İnternet
Japonya’da yeni piyasaya sürülen bir telefon, başta hırsızlık olmak üzere sahibini çeşitli tehlikelere karşı koruyor. Sahibini ‘tanıyan’ cep telefonu, izinsiz bir şekilde başkası tarafından kullanılamıyor. Telefon kaybolduğunda otomatik bir şekilde kendini kilitliyor ve uydu tarafından yeri tespit edilebiliyor.
Japon telekomünikasyon devi NTT DoCoMo tarafından piyasaya sürülen P903i, sahip olduğu özelliklerle güvenliğe önem veren kullanıcılara çeşitli avantajlar sağlıyor. Telefon, beraberinde gelen şehiriçi otobüs bileti büyüklüğündeki bir güvenlik kartı sayesinde sahibini tanıyabiliyor.

Eğer sahibi tarafından taşınan bu kart yeterli derecede uzaklaşırsa, telefon kendini kilitleyerek arama yapılmasını engelliyor. Uzaklık kullanıcı tarafından da belirlenebiliyor. P903i, sıkça yaşanan telefon kayıplarına da çözüm üretiyor. Herhangi bir kaybolma durumunda telefonun yeri uydu yer belirleme sistemiyle kolay bir şekilde bulunabiliyor.

Güvenlik kartının kaybolması durumunda ise kullanıcılara daha önce verilen bir şifre sayesinde telefon tekrar kullanılabilir hale geliyor. Telefonun tekrar eskisi gibi kullanılabilmesi için ise yeniden güvenlik kartı alınması gerekiyor.

Telefonun gizlice kullanımı yüz tanıma teknolojisi sayesinde engelleniyor. Kullanıcı daha önce telefon ile çektiği resimler ile bu özelliği aktif hale getirdiğinde, kullanıcıdan başka kimse telefonu kullanamıyor.

Japonya’da piyasada bulunan pek çok cep telefonu gibi P903i de kredi kartı veya para kartı gibi kullanılabiliyor. Böyle bir güvenlik önlemi, telefonunu alışverişte kullananlar için daha bir önem kazanıyor.01/11/2006


Yukarıdaki ürün hızla gelişmekte olan telekomünikasyon piyasası'sı ile ilgili ilginç bir ürün tanımında. Bu ürün ile ilgili internette farklı tarihlerde farklı detaylar bulabilmek mümkün.

Özetle;
Başta hırsızlık olmak üzere sahibini çeşitli tehlikelere karşı koruyor
İzinsiz bir şekilde başkası tarafından kullanılamıyor.
Telefon kaybolduğunda otomatik bir şekilde kendini kilitliyor ve uydu tarafından yeri tespit edilebiliyor.
Beraberinde gelen şehiriçi otobüs bileti büyüklüğündeki bir güvenlik kartı sayesinde sahibini tanıyabiliyor ve eğer sahibi tarafından taşınan bu kart yeterli derecede uzaklaşırsa, telefon kendini kilitleyerek arama yapılmasını engelliyor. Uzaklık kullanıcı tarafından da belirlenebiliyor. Bu sayede; sıkça yaşanan telefon kayıplarına da çözüm üretiyor.
Herhangi bir kaybolma durumunda telefonun yeri uydu yer belirleme sistemiyle kolay bir şekilde bulunabiliyor.
Telefonun gizlice kullanımı yüz tanıma teknolojisi sayesinde engelleniyor. Kullanıcı daha önce telefon ile çektiği resimler ile bu özelliği aktif hale getirdiğinde, kullanıcıdan başka kimse telefonu kullanamıyor.
pek çok cep telefonu gibi P903i de kredi kartı veya para kartı gibi kullanılabiliyor. Böyle bir güvenlik önlemi, telefonunu alışverişte kullananlar için daha bir önem kazanıyor.

Can Günel

No comments: