Tuesday, May 27, 2008

ÇAY EVLERİ

http://arsiv.sabah.com.tr/2008/05/20/haber,FE7792FA5842412791098D14A865F2D1.html

DOĞUŞ Çay, kahve kafelerinin zincir halinde yayılması sonucu 'çay kafe' fikrini de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirketin Pazarlama Müdürü Nilay Öz, "Prestij odaklı düşünüyoruz. Doğru konsept bulmak önemli. Çay içilen noktalar yaratma peşindeyiz. Bir marka ile işbirliği olabilir. Bağdat Caddesi ve İstiklal Caddesi'ne bakıyoruz. İki ay içinde ilk kafe açılabilir" diye konuştu.

Yorum:

Türkiye’de kısa bir süre öncesine kadar nescafe ve türk kahvesinden başka seçeneği olmayan müşterilere bir anda bir sürü kahve seçenekleri sunarak türk pazarına giren ve inanılmaz bir başarı yakalayan Starbucks, Gloria Jeans...vb. yabancı markaların başlattığı “kahve dükkanı” çılgınlığının yanına alternatif olarak kurulabilecek çay evler Türkiye'de iyi bir pazar olabilir.
Lider kahve dükkanlarının haricinde türk pazarında beklediği ilgiyi bulamayan ve doymakta olan kahve pazarına çay evlerinin yeni bir soluk getireceğini düşünüyorum. Damak tadı ve yemek zevki çay çeşitlerine daha yatkın olan türk pazarında Doğuş Çay konumlamasını doğru yapabilirse başarılı olacağını düşünüyorum.

Bilge Sevim

107604226

No comments: