Monday, May 26, 2008




Nike’dan Freddy Crueger Model Spor Ayakkabı





In May we mentioned Nike’s latest conception, the Horror Pack. Before we just had samples of the Nike Dunk SB “Freddy Krueger” now we have images of the release edition. The sneaker is based upon the villain Freddy Krueger from the Nightmare on Elm Street films. The sneaker has an interesting design which features blood accents and black/red striping which is a reference to Krueger’s bloodstained sweater. Word has these releasing this coming November 2007.

Kaynak:
http://www.eukicks.com/nike-freddy-krueger-sb-dunk-low-horror-pack/


Yorum:

Nike’ın son konsepti “Horror Pack” serisinin bir parçası olan Freddy Krueger model spor ayakkabısı, Nightmare on Elm Street filminin hayran kitlesini hedef alan niş bir alt segment örneğidir.
Nike global spor ayakkabısı pazarında % 33.2 payla birinci sırada bulunmaktadır. Bu pazarda payını arttırabilmek için ulaşamadığı kitlelere de ulaşmak en azından bu kitlelerin ilgisini çekebilmek amacıyla farklılaşma yoluna gitmiş ve kendisine niş pazarlar aramıştır. Böylece en azından Horror Pack serisiyle bu alana ilgisi olan kişilerde merak uyandırıp Nike ürünlerini deneme konusunda teşvik edecektir.Nike bu yeni tasarımıyla rakiplerinin ilgisini fazla çekmeyen ya da belki de 80’li yıllarda kalmış eski moda olarak değerlendirdiği Freddy Krueger trendinin takipçilerini hedef alarak farklılaştırılmış bu ürünle niş pazarda yeni bir kar payı yaratma amacındadır. Her ne kadar niş pazarlar göreceli olarak küçük olsa da Kotler’in değindiği gibi, büyüme potensiyeli taşımaktadırlar. Nike “Horror Pack” serisiyle, adından da anlaşılacağı gibi sadece Freddy Krueger ile yetinmeyip korku serisine Scream, Saw gibi başka kült korku filmleriyle devam edecekmiş gibi gözüküyor. Öte yandan eğer Nike, yeşil-kırmızı çizgili Freddy Krueger tişörtleri, şapkaları gibi olası müşteri taleplerine hızla cevap verebilirse bu seriyi oldukça genişletebilme potansiyeline sahip bir firmadır.
Yasemin Elyan
107604188

No comments: