Monday, May 26, 2008

NISSAN 4*4 NATURALLY CAPABLE

Bu reklâm filmi, Nissan’ın ürün yelpazesinde bulunan 4*4 arazi araçlarının yaratılışları gereği her türlü zorlu doğa koşuluna kolayca uyum sağlayabileceğini vurgulamaktadır. Nissan 4*4 modellerinden her birinin vahşi birer hayvana dönüşerek karlı, kayalık vb. zorlu doğa koşullarında rahatça ilerlerken görüntülendiği reklam filmi, ileri görüntü ve ses efektleriyle de bir anlamda Nissan arazi araçlarının teknoloji ve sağlamlık açısından üstün özelliklerine dikkat çekmektedir.

Reklamda kullanılan ‘Naturally Capable’ sloganı ile Nissan’ın ürün gamındaki arazi araçlarının her birine üstün arazi performansı yüklenmesi, markanın arazi araçlarına verdiği önemi, bu anlamda portföyündeki arazi araçlarını çeşitlendirmesi ve bu segmentte iddialı olması ile özdeşleştirilebilir.

Reklâmda kullanılan görüntü ve seslerin saldırganlığının ilgiyi erkek müşteri kitlesine kaydırmış olabileceği düşünülebilir. Günümüzde güvenlik, yol tutuş vb. özellikleri nedeniyle bayanların da tercih ettiği 4*4 arazi araçlarına yönelik bu reklam filminin kullanılmasının Nissan’ın potansiyel hedef kitlesini daralttığı varsayılabilirse de bu segmentte yer alan müşteri profilinin %80’inin erkek olduğu düşünüldüğünde bence kullanılan reklam filminin özellikleri, anlatımı ve sloganı ile Nissan’ın arazi araçlarına yapmak istediği vurguyu başarılı bir şekilde yansıtmış ve konumlandırması doğru yapılmıştır.


Barış Azmanoğlu
107604211

Kaynak:www.nissan.com.tr

No comments: