Monday, May 5, 2008

Kozmetik ürünler otomata girdi

Erkul Kozmetik, dünyada ilk kez uygulanacak olan ve kendi tasarımı “Koz-matik” adlı
yeni ürününü pazara sundu. Manken ve oyuncu İpek Tanrıyar’ ın sunumuyla tanıtımı yapılan KOZ-MATİK, Golden Rose markalı oje, ıslak mendil, maskara,
aseton vb. ürünlerin, ayrıca “Roxanne” markalı parfümlerin pratik bir şekilde edinilebileceği otomat sistemiyle çalışıyor.

Kozmatikler,metrolar, vapur iskeleleri, tren istasyonları, oto-garlar, alışveriş ve iş merkezleri, okullar gibi sirkülâsyonun yoğun olduğu alanlarda yer alacak.

Kaynak: http://www.marketingturkiye.com/Haberler/Detay/?no=10946

Yorum:

Uygulamada özellikle çalışan ve alışverişe vakit harcamak istemeyen bayanlar için düşünülmüş pratik bir sistem geliştirilmiş fakat bu uygulama, bayanların kozmetik ürün alırken ürün hakkında bilgi edinememesi, deneme yapamaması gibi nedenlerden dolayı daha az tercih edilebilir. Acil durumlarda ya da sık kullanılan ıslak mendil gibi ürünler için tercih edileceğini düşünüyorum. Yiyecek, içecek ürünlerinde alışık olduğumuz sistemin kozmetik de uygulanması daha zor görünüyor. Daha düşük fiyatlı ürünlerde bu sistem kullanılabilir fakat yüksek fiyatlı ürünleri otomattan alma fikrine sıcak bakılmayabilir. Aynı zamanda ürünle ilgili bir sorun olduğunda ya da iade-değiştirme gerektiren durumlar için bu sistemin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dilara Dilcioğlu
107604215

No comments: